جلسه نقد کتاب رمان«لم یزرع» در حوزه هنری خراسان شمالی برگزار شد

ساخت وبلاگ

به همت واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری خراسان شمالی، جلسه نقد کتاب رمان لم یزرع با حضور خسرو باباخانی، نویسنده و منتقد کشوری در بجنورد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، عصر دوشنبه جلسه نقد کتاب رمان لم یزرع، نوشته محمدرضا بایرامی با حضور خسرو باباخانی، نویسنده و منتقد برجسته کشور با شرکت داستان نویسان و علاقه مندان در حوزه هنری خراسان شمالی برگزار شد. جلسه نقد کتاب رمان لم یزرع که افتخاراتی چون برگزیده جایزه کتاب سال، برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد و برگزیده جایزه شهید حبیب غنی پور را کسب کرده است، به همت واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری خراسان شمالی برگزار شد. خسرو باباخانی، منتقد برجسته کشور در این نشست، با اشاره به محتوای کتاب رمان لم یزرع، اظهار کرد: انقلاب و دفاع مقدس تأثیر زیادی بر نویسندگان کشور گذاشت و آثار مختلفی با این دو موضوع تولید شده است. وی با بیان اینکه محمدرضا بایرامی یکی از قوی ترین تجربینویسهای کشور است، افزود: این نویسنده به صورت مستقیم در انقلاب شرکت کرده و همچنین جنگ را نه از راه دور بلکه در میانه میدان تجربه کرده بود. باباخانی با اشاره به اینکه بیشتر نویسندگان انقلابی ما جنگ را به صورت مستقیم تجربه کرده و از این منبع تمام نشدنی استفاده های فراوانی کرده اند، ادامه داد: انقلاب و جنگ سبب شد تجربینویسهای ما ازجمله محمدرضا بایرامی منابع بسیار غنی به دست بیاورند و آثار مطلوبی تولید کنند. وی با بیان اینکه محمدرضا بایرامی ازجمله این نویسندگانی بود که به عنوان سرباز در جنگ شرکت داشت، اضافه کرد: در کتاب لم یزرع نویسنده تجربی بوده و سرباز راوی است؛ درنتیجه کتاب جذابیت خاصی داشته و خواننده را تا پایان همراه خود می برد. باباخانی اظهار کرد: به دلیل اطلاعات بسیار خوب بایرامی، انسان از خواندن کتاب های او لذت می برد و از سوی دیگر چون بچه روستایی بوده طبیعت در آثار وی جایگاه ویژه ای دارد. وی تصریح کرد: با وجود این باید گفت که محمدرضا بایرامی جزء نویسندگان تلخ گرا بوده و این ویژگی حتی در آثار اولیه این نویسنده نیز مشهود بوده و اغلب آثار وی پایان تلخ دارند که در کتاب لم یزرع هم این نکته وجود دارد. باباخانی افزود: کتاب لم یزرع به طور مشخص به دشمن می پردازد و این کتاب جزء نخستین رمان هایی است که از این زاویه به جنگ می پردازد. وی با اشاره به سطح بندی آثار دفاع مقدس، اضافه کرد: دوره اول شامل آثاری است که به جبهه خودی و رزمندگانی که در خرمشهر سوسنگرد و سایر مناطق از سرزمین ما دفاع می کردند، توجه می کنند و اگرچه نویسندگان این آثار از نظر فکر و سلیقه متفاوت بودند اما توجه همه به جبهه خودی بود. باباخانی ادامه داد: سطح دوم آثار مرتبط با دفاع مقدس درواقع توجه به مفهوم زندگی در مقابل جنگ بود و اگرچه در دوره اول نویسندگان شعار شهادت و افتخار می دادند این موضوع در دوره دوم اندک اندک کمرنگ شد و نویسندگان زندگی را در مقابل جنگ گذاشتند. وی افزود: سطح سوم قصه های مربوط به دفاع مقدس توجه به جبهه دشمن بود و اینکه رزمنده عراقی چگونه با ما می جنگید. باباخانی با بیان اینکه سطح چهارم نویسندگی دفاع مقدس توجه به پشت جبهه بود، گفت: پرداختن به قصه های همسران رزمندگان، مردم عادی در خلال جنگ و ... آخرین سطح نویسندگی دفاع مقدس بود و محمدرضا بایرامی هم در کتاب لم یزرع دقیقاً به همین سطح پرداخت؛ به این معنا که از جبهه ها فراتر رفته و با حضور در میان مردم یک منطقه، قصه اهالی آن را روایت می کند.

تی نی...
ما را در سایت تی نی دنبال می کنید

برچسب : جلسه,نقد,کتاب,رمان«لم,یزرع»,حوزه,هنری,خراسان,شمالی,برگزار, نویسنده : tni بازدید : 186 تاريخ : شنبه 28 مرداد 1396 ساعت: 17:25