نقد و بررسی گوشی میان رده هواوی آنر ۶ ایکس | Huawei Honor 6X

ساخت وبلاگ

طراحی آنر ۶ ایکس به نسبت مدل قبلی خود تغییر آنچنانی نداشته است. از بافت برجسته قلم مویی (Brush design) بدنه خبری نیست. حسگر اثر انگشت به جای چهارگوش، دایره ای ساخته شده و ۲ سنسور دوربین در پشت آنر ۶ ایکس جای گیری کرده است. با این وجود هنوز هم با بدنه یکپارچه فلزی در رنگ های طلایی، خاکستری و نقره ای طرف هستیم.

اندازه گوشی ۵٫۹ اینچ بوده و ۱۶۱٫۵ گرم وزن دارد. از گوشی های مشابه این طراحی می توان به «زد تی ای اکسون ۷» و «موتورولا موتو جی ۵ پلاس» اشاره کرد. اندازه هرسه این گوشی ها مقداری بزرگ بوده و شاید با یک دست نتوان به راحتی با آنها کار کرد. به همین خاطر هواوی در گوشی ۶ ایکس نمایشگر دوگانه در نظر گرفته است.

با ۲ ثانیه نگه داشتن دکمه چندوظیفگی (مولتی تسکینگ) یا با لمس همزمان ۲ انگشت و سوایپ کردن به سمت بالا می توانید به این قابلیت دسترسی داشته باشید. نمایشگر دوگانه دقیقاً صفحه نمایش شما را به دو بخش بالا و پایین تقسیم کرده و به شما اجازه اجرای ۲ اپلیکیشن یا عملیات متفاوت در هردوی آنها را می دهد که ویژگی کاربردی و جذابی است.

ساختار فیزیکی

در سمت راست گوشی شاهد دکمه های روشن و خاموش و تغییر صدا هستیم. جک ۳٫۵ میلی متری صدا در بالای گوشی جایگیری کرده و در پایین آنر ۶ ایکس نیز درگاه شارژ micro USB و ۲ بلندگوی صدا قرار دارند. شیار سیم کارت و کارت حافظه به صورت یکپارچه در سمت چپ تعبیه شده اند. در بخش کارت حافظه تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه microSD می توانید قرار دهید. در صورت تمایل به جای کارت حافظه می توان از سیم کارت دوم استفاده کرد.

در پشت آنر ۶ ایکس حسگر اثر انگشت جای گیری کرده که به لحاظ سرعت و دقت در حد و اندازه گوشی آنر ۸ ارزیابی می شود. این حسگر جدای از قفل گشایی گوشی، برای ویژگی هایی همچون گرفتن تصویر در هنگام باز بودن دربین و مرور بین تصاویر و بخش های مختلف گوشی نیز کاربرد دارد.

صفحه نمایش

نمایشگر هواوی آنر ۶ ایکس ۵٫۵ اینچ از نوع IPS LCD و رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ است. دقت صفحه نمایش نیز ۴۰۳ ppi است. نمی توان انتظار یک صفحه نمایش فوق العاده روشن با جزئیات بالا را از آن داشت اما بدون شک برای یک گوشی در بازه قیمت ۸۰۰ هزار تومان فوق العاده خواهد بود.

همچنین می توانید با انتخاب بین دماهای رنگی سرد و گرم، ظاهر و حالت نمایشگر را به دلخواه خود تغییر دهید. زاویه دید نمایشگر مناسب است و در بخش تنظیمات آن نیز قابلیتی برای روزهای آفتابی جود دارد که روشنایی صفحه را در حد قابل قبولی افزایش می دهد.

ارتباطات و شبکه

آنر ۶ ایکس دارای استاندارد GSM بدون قفل (قابل استفاده در همه اپراتورها) است. پشتیبانی از شبکه ۴GLTE با سرعت دانلود و آپلود قابل قبول (بسته به نوع شبکه و پوشش آن دانلود تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود تا ۵۰ مگابیت بر ثانیه) و بلوتوث نسخه ۴٫۱ از قابلیت های ارتباطی این گوشی است. آنر ۶ ایکس از NFC پشتیبانی نمی کند.

کیفیت صدا و مکالمه مناسب ارزیابی می شود. بلندگوی دریافت صدا کیفیت مناسبی در حالت تنظیمات پر سر و صدا دارد اما بلندگوی اصلی حتی در حالت «صدای بلند» (Loud Voice) قدرت بالایی ندارد. از طرفی قابلیت حذف نویز گوشی قابل قبول است و تجربه خوبی از مکالمه برایتان به ارمغان می آورد.

پردازنده و عملکرد سخت افزاری

آنر ۶ ایکس قدرت گرفته از چیپست ۶۴ بیتی و ۸ هسته ای Kirin 655 با فرکانس پردازنده مرکزی ۲٫۱ گیگاهرتز است و توانسته در آزمون AnTuTu امتیاز ۵۶۶۰۲ کسب کند. این امتیاز، آنر ۶ ایکس را پایین تر از موتورولا جی ۵ پلاس (۶۳۸۴۵) با پردازنده اسنپدراگون ۶۲۵ و هواوی آنر ۸ (۹۱۷۱۲) با پردازنده Kirin 950 قرار می دهد.

با این اوصاف می توان گفت با ۳ گیگابایت حافظه RAM و چیپست نامبرده، عملکرد متوسطی از این گوشی انتظار می رود. هیچ گونه تأخیر و گیر و گرفتی در عملکرد آن مشاهده نمی شود و قابلیت های چندوظیفگی هم به خوبی در آن اجرا می شوند. تعویض بین برنامه ها به راحتی انجام می گیرد و موقع بررسی آن به هیچ عنوان مشکلی به چشم نخورد. بازی های GTA: San Andreas و Asphalt 8 به راحتی روی این گوشی اجرا می شوند.

دوام باتری

عملکرد باتری عالی است اما نه به آن شکلی که جای تعجب باشد. آنر ۶ ایکس با پخش ویدیوی آنلاین در حالت تمام صفحه با استفاده از شبکه LTE و روشنایی ۱۰۰ درصد حدود ۵ ساعت و ۳۵ دقیقه دوام آورد که رقم قابل قبولی است.

رکورد گوشی موتو جی ۵ پلاس تحت همین شرایط ۷ ساعت و ۳۵ دقیقه و اکسون ۷ زد تی ای ۶ ساعت است. در استفاده های معمولی می توان یک روز دوام باتری را برای این گوشی پیش بینی کرد اما ادعای هواوی مبنی بر دوام ۲ روزه مقداری دور از دسترس است.

آنر ۶ ایکس از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می کند و آداپتور مخصوص آن نیز در جعبه گوشی موجود است. بخش مدیریت باتری که در گوشی در نظر گرفته شده است به عملکرد بهتر آن و مدیریت برنامه های در حال اجرای پس زمینه کمک قابل قبولی خواهد کرد. ۲ نوع مختلف حالت ذخیره نیرو در این محصول هواوی در نظر گرفته شده است.

دوربین

به جذاب ترین و شاید با اهمیت ترین بخش بررسی برای بیشتر کاربران می رسیم. آنر ۶ ایکس از دوربین دوگانه با دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی (در بالا) و ۲ مگاپیکسلی (در پایین) برخوردار است. در شرایط نور مناسب، کیفیت تصاویر عالی هستند. جزئیات تصایر بالا بوده و فوکوس خودکار نیز عملکرد سریعی دارد.

مانند همه ی گوشی های میان رده، در وضعیت نور پایین کیفیت تصاویر مقداری کاهش می یابد. با این وجود در صورت فعال کردن حالت شب (Night mode) یا HDR مقداری بر کیفیت تصاویر افزوده می شود که این حالات باعث افزایش زمان فوکوس و پردازش طولانی تر تصویر خواهند شد. در کل می توان گفت مقدار قابل توجهی نویز و تاری تصویر در شرایط نور پایین ملاحظه خواهد شد.

هدف از دوربین ثانویه ۲ مگاپیکسلی دستیابی به بعد عمق در تصاویر است. تصاویر ثبت شده توسط آنر ۶ ایکس به درستی روی تصویر مدنظر فوکوس کرده و پس زمینه تصویر به طرز جذابی تار می شود. این قابلیت را می توان معکوس کرد و تصویر پس زمینه را در نقطه ی فوکوس دوربین قرار داد و تصاویر خلاقانه ای با آن ثبت کرد. پس از ثبت تصویر نیز می توان تنظیمات تار کردن پس زمینه یا پیش زمینه را روی آن اعمال نمود.

افزوده بر حالات مختلف و فیلترهای متنوع، دوربین آنر ۶ ایکس دارای تنظیمات خودکار نیز هست. این تنظیمات به شما اجازه ی تغییر ISO، تعادل رنگ سفید، گشادی لنز و تغییر فوکوس را می دهد.

ویدیوهای ثبت شده توسط گوشی دارای رزولوشن ۱۰۸۰p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه هستند. با کاهش میزان نور، مقداری از کیفیت ویدیو کاسته می شود اما در مجموع ویدیوهای آنر ۶ ایکس باثبات بوده و وضوح نسبتاً بالایی دارند.

دوربین سلفی آن نیز ۸ مگاپیکسل است و وظیفه خود را به نسبت یک دوربین ثانویه بسیار عالی انجام می دهد.

نرم افزار

هواوی آنر ۶ ایکس با سیستم عامل اندروید مارشملو ۶ و EMUI 4.1 عرضه می شود. با این وجود بروزرسانی اندورید نوقا ۷ و EMUI 5 برای ۶ ایکس وجود دارد و در صورتی که اندکی تحمل داشته باشید طبق ادعای هواوی به زودی آخرین نسخه اندروید اوریو ۸ به همراه EMUI 8 برای آنر ۶ ایکس عرضه می شود. EMUI 5 موقع استفاده مقداری سنگین است اما بدون شک سرعت آن از نسخه ۴٫۱ بهتر است. نبود اپ دراور ممکن است مقداری شما را اذیت کند اما در بخش تنظیمات می توانید این قابلیت را فعال کنید.

انیمیشن های گوشی در اندروید نوقا با EMUI 5 بسیار سریع بوده و بخش اعلان گوشی نیز به دو قسمت اعلان و میان بر (Toggle) تقسیم می شود. در نسخه بروزرسانی شده، منوی تنظیمات نیز ساده سازی شده است.

در کل اگر انتظار اندروید خالص را داشته باشید در محصولات هواوی خبری از آن نخواهد بود. به عنوان مثال در صفحه قفل گوشی امکان نمایش گالری تصاویر وجود دارد که با اندروید خالص در تضاد است. آیکون های آن نیز طراحی مجدد شده اند و حالت اندکی کارتونی شکل به خود گرفته اند. اگر به دنبال اندروید خالص در این بازه قیمت هستید شاید گوشی های موتورولا Moto E4 و موتورولا G5 Plus گزینه های نزدیک تری به سلیقه شما باشند.

برنامه های پیش فرض گوشی (مانند تریپ ادوایزر، سی‌ان‌ان و سایر موارد) قابل حذف هستند و با حذف آنها به حدود ۲۰ گیگابایت از ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی گوشی دسترسی خواهید داشت. همان طور که در ابتدا نیز اشاره شد در صورت تمایل می توانید حافظه گوشی را با کارت حافظه تا ۲۵۶ گیگابایت افزایش دهید.

سخن آخر

قیمت گوشی هواوی آنر ۶ ایکس ۲۵۰ دلار است و شما می توانید این گوشی را با بهترین قیمت از بامیلو خریداری کنید. قیمتی که برای یک گوشی با این مشخصات، عالی به نظر می رسد. با توجه به بروزرسانی آنر ۶ ایکس به اندروید ۸ (به زودی) بدون شک تا چند سال نیازهای شما را برطرف خواهد کرد. نظر شما در خصوص این محصول جذاب هواوی چیست؟ نظرات خود را با بامیلو بلاگ به اشتراک بگذارید.

تی نی...
ما را در سایت تی نی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tni بازدید : 343 تاريخ : چهارشنبه 18 بهمن 1396 ساعت: 21:18