تاریخچه گوگل، خدمات بی پایان و محبوب برای همه

ساخت وبلاگ

گوگل Google، برندی که در حال حاضر در رده بندی بزرگترین و پرارزش ترین برند های جهان رده دوم را در اختیار خود دارد، چندین سال است که با اپل بزرگترین رقیب خود بر سر جایگاه اولین برند جهان در جدال است و رتبه این دو مدام در حال جا به جایی است. گوگل یک شرکت چند ملیتی است که اصلیت آن آمریکایی است. در حال حاضر این شرکت را نمی توان تنها یک شرکت فعال در زمینه اینترنت و یا کامپیوتر دانست. البته که گنجاندن فعالیت ها و تاریخچه چنین شرکتی در قالب یک مطلب دو یا سه هزار کلمه ای کار بسیار دشواری است، اما سعی خود را کردیم تا در این مطلب تاریخچه گوگل را به طور جامع، اما به شکلی مختصر برای شما شرح دهیم.

امپراطوری گوگل

ساندار پیچای مدیر عامل فعلی گوگلساندار پیچای مدیر عامل فعلی گوگل

گوگل در ابتدا فعالیت خود را در زمینه اینترنت شروع کرد، اما در حال حاضر این شرکت قدرتمند و بزرگ حتی در زمینه های پزشکی و خودروهای برقی خودران و خیلی از موضوعات دیگر نیز فعالیت می کند. گوگل صاحب شرکت های بزرگی است که در طی فعالیت خود در این ۱۹ سال یا خود به ثبت رسانده و یا با مبالغ بالایی آن ها را خریده است. طبق آماری که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، در آن زمان این کمپانی بیش از ۵۷ هزار کارمند در سراسر جهان داشت. احتمالا اکنون به این تعداد افزوده شده است.

در حال حاضر مدیریت این مجموعه قدرتمند را سانداری پیچای (Sundar Pichai) بر عهده دارد و دفتر مرکزی این شرکت نیز با نام گوگل پلکس Googleplex در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. امروزه حدود ۷۰ درصد از جستجو های اینترنتی از طریق گوگل انجام می شود. گوگل اکنون با اقتدار پربازدیدترین سایت در بیشتر کشور های جهان از جمله ایران است. این سایت در رده بندی الکسا نیز رتبه اول جهان را در اختیار دارد.

اگر دوست دارید بدانید گوگل در مورد شما چه می داند پیشنهاد می کنیم مطلب جذاب ۵ چیز درباره شما که گوگل می داند را مطالعه کنید.

سرویس های بی پایان گوگل

تاریخچه گوگل

بیشتر از ۵۰ سرویس مختلف در زمینه های مختلف، از جمله خدمات پر ارزش گوگل برای کاربران اینترنت در سرتاسر دنیا است. امروزه در هر بخشی از اینترنت و در هر خدمتی که می توان به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار داد، ردپایی از این شرکت وجود دارد. به همین جهت می توانیم به جمله هر چه خوبان تک تک دارند گوگل یکجا دارد اشاره کنیم. از سرویس پست الکترونیک مشهور این شرکت تا سیستم عامل مشهور اندروید و نرم افزار های مختلفی که برای آن عرضه شده است و یا عرضه خدمت های مختلف به کاربران و حتی کسب و کار های حرفه ای، همه و همه از خدمات این امپراطوری آنلاین است.

در ادامه تاریخچه گوگل و پیشرفت های این شرکت در طی این ۱۹ سال را مرور می کنیم.

تاریخچه گوگل : گوگل آغاز می شود

لری پیج (سمت چپ) و سرگی برین (سمت راست)لری پیج (سمت چپ) و سرگی برین (سمت راست)

تاریخچه گوگل و داستان به وجود آمدن کلونی گوگل و تبدیل شدن دنیای اینترنت به چیزی که اکنون می بینیم از دانشگاه استنفورد و سال ۱۹۹۵ شروع شد. (قطعا گوگل را می توان تاثیرگذار ترین نام در دنیای اینترنت دانست، تا حدی که مشهور است که از موسسان گوگل با لقب ادیسون های اینترنت یاد می شود) در این سال دو موسس اصلی این شرکت با نام های لری پیج Larry Page و سرگی برین Sergey Brin در دانشگاه استنفورد با یکدیگر آشنا شدند.

تصویری از اولین نسخه های موتور جستجوی گوگلتصویری از اولین نسخه های موتور جستجوی گوگل

لری پیج و سرگی برین هر دو دانشجوی مقطع دکتری در زمینه علوم کامپیوتری در دانشگاه استنفورد بودند. گوگل پروژه ای تحقیقی بود که پیج و برین در سال ۱۹۹۶ در آن به همکاری پرداختند. به طور خلاصه این پروژه یک موتور جستجو بود که به بررسی بک لینک های مرتبط با سایت های مختلف و ارتباط بین آن ها می پرداخت و بر اساس این بک لینک ها اهمیت یک سایت را بررسی می کرد و به همین دلیل نام اولیه این پروژه به عنوان BackRub انتخاب شده بود. گوگل اولین موتور جستجوی تاریخ نبود و رمز پیروزی این کمپانی، در روشی جدید برای طبقه بندی اهمیت سایت ها بر اساس تعداد بک لینک های آن ها بود. کمی بعد آن ها نام BackRub را به Google تغییر دادند. نسخه اولیه موتور جستجوی گوگل در ابتدا در سایت دانشگاه استنفورد اجرا شد، اما کمی بعد در سال ۱۹۹۷ دامنه ای با آدرس امروزی گوگل ثبت شد و این موتور جستجو به این آدرس انتقال پیدا کرد.

پیشرفت های روز افزون گوگل

گوگل پلکس مقر اصلی گوگل در کالیفرنیاگوگل پلکس مقر اصلی گوگل در کالیفرنیا

در سال ۱۹۹۸ فعالیت های گوگل در قالب یک شرکت خصوصی شروع شد. در ابتدا آن ها در یک گاراژ محل کاری برای پروژه خود ایجاد کردند و اولین کارمند خود را استخدام کردند. در سال ۱۹۹۹ گوگلی ها محل ابتدایی شرکت را رها کرده و با جذب سرمایه ای ۲۵ میلیون دلاری راهی گوگل پلکس که امروزه به عنوان دفتر مرکزی گوگل قرار دارد شدند. در سال ۲۰۰۰ گوگل موفقیت های زیادی را تجربه کرد. شرکت گوگل در این سال توانست موتور جستجوی خود را به ۱۰ زبان پرکاربرد منتشر کند. گوگل حتی در این سال قراردادی با یاهو منعقد کرد که طبق آن، از موتور جستجوی گوگل به عنوان موتور جستجوی پیش فرض یاهو استفاده شود. از طرفی سال ۲۰۰۰ را به این دلیل می توان شروع موفقیت های گوگل دانست که گوگل در این سال با بیشترین میزان صفحات ایندکس شده بزرگترین موتور جستجوی جهان شد.

اریک اشمیت مدیر عامل سابق گوگلاریک اشمیت مدیر عامل سابق گوگل

در سال ۲۰۰۱ گوگل اولین خرید خود را انجام داد و در ادامه در سال های بعد نیز مالکیت شرکت های زیادی را به نام خود در آورد. (به طوری که امروزه اگر قرار باشد نام شرکت هایی که گوگل خریداری کرده است را برای شما بگوییم باید لیستی بلند بالا از آن تهیه کنیم و این قضیه به تنها چندین نام ختم نمی شود) در سال ۲۰۰۱ اریک اشمیت Eric Schmidt به عنوان مدیر عامل گوگل انتخاب شد و لری پیج و سرگی برین نیز به ترتیب به عنوان روسای بخش محصولات، و بخش فناوری و تکنولوژی گوگل تعیین شدند. پیج و برین از سوی سهام داران دیگر این شرکت متقاعد شده بودند که برای مدیریت این مجموعه بهتر است از یک مدیر متخصص و با تبحر استفاده کنند. البته در سال ۲۰۱۱ لری پیج دوباره به مدیر عاملی گوگل منتصب شد و اریک اشمیت به عنوان رئیس اجرایی به فعالیت خود در گوگل ادامه داد. سرگی برین نیز در این سال به عنوان کارگردان پروژه های تخصصی گوگل انتخاب شد.

بخش اخبار گوگل Google News

بخش اخبار گوگل با نام گوگل نیوز Google Newsبخش اخبار گوگل با نام گوگل نیوز Google News

در سال ۲۰۰۲ گوگل همکاری بزرگی با شرکت AOL آغاز کرد. در ادامه بخش اخبار گوگل به سرویس های این شرکت افزوده شد. منابعی که تامین کننده بخش اخبار گوگل بودند ۴۰۰۰ منبع خبری معتبر بودند و به همین دلیل این بخش می توانست از ارزش و اعتبار زیادی برخوردار باشد. جالب است بدانید کلمه گوگل به عنوان مفیدترین و پرکاربردترین کلمه در سال ۲۰۰۲ انتخاب شد.

جیمیل بزرگترین و مهمترین سرویس گوگل عرضه شد

جیمیل سرویس پست الکترونیک گوگلجیمیل سرویس پست الکترونیک گوگل

سال ۲۰۰۴ سال پر هیجانی برای گوگل بود. در این سال سرویس دریافت و ارسال پست الکترونیک گوگل با نام جیمیل Gmail بهره برداری شد. در همین سال سهام شرکت گوگل به صورت عمومی عرضه شد و سهام آن نیز در بازار سهام عرضه شد.

گوگل در این سال به معنای واقعی پای کتاب ها را نیز به دنیای تکنولوژی و اینترنت باز کرد. طی همکاری عظیمی که گوگل با کتابخانه های اصلی و دانشگاه ها داشت، میلیون ها کتاب به صورت دیجیتالی اسکن و در فضای وب قرار گرفتند. نسخه های دیجیتالی کتاب ها در دسترس عموم برای دانلود قرار گرفت.

یک سال بعد از معرفی سرویس پرکاربرد جیمیل، سرویس های نقشه و مکان یابی Google Maps و Google Earth نیز منتشر شدند. فناوری سرویس های نقشه ای گوگل براساس عکاسی ماهواره ای بود.

لوگوی فعلی نقشه گوگللوگوی فعلی نقشه گوگل

سرویس YouTube

گوگل در ابتدا در سال ۲۰۰۵ سرویس Google Video را ایجاد کرد. اما گوگل ویدیو نتوانست با دیگر سرویس های آنلاین پخش ویدیو رقابت کند. با وجود اینکه گوگل سیاست ها و راهکارهای پیشرفت مختلفی را در مورد این سرویس در پیش گرفت، اما این تلاش ها بی نتیجه بود. سرانجام گوگل به فکر خرید یکی از سرویس های مستعد در این زمینه افتاد. خرید یوتیوب یک سرمایه گذاری بی نظیر و هوشمندانه بود که گوگل آن را انجام داد. گوگل یوتیوب را در سال ۲۰۰۶ خرید و این خرید زمینه ساز پیشرفت زیادی برای گوگل و یوتیوب شد. گوگل رسیدگی به امور یوتیوب را به صورت نهادی جدا از گوگل در دستور کار خود قرار داد و سرویس Google Video نیز در سال ۲۰۱۲ با یوتیوب ادغام شد و تمام ویدیو های آن به یوتیوب منتقل شد.

یوتیوب سرویس پخش و اشتراک گذاری آنلاین ویدیویوتیوب سرویس پخش و اشتراک گذاری آنلاین ویدیو

سال ۲۰۰۷ سرویس استریت ویو Street View به سرویس نقشه گوگل اضافه شد. البته این سرویس در ابتدا تنها در ۵ شهر آمریکا عرضه شد. امروزه Street View یک اپلیکیشن مخصوص و جداگانه برای تلفن های هوشمند دارد. در این سال گوگل مالکیت شرکت دابل کلیک DoubleClick که یک شرکت تبلیغات آنلاین بود را نیز به دست آورد.

ورود قدرتمندانه گوگل به دنیای گوشی های هوشمند

نخستین اسمارتفون مجهز به سیستم عامل اندرویدنخستین اسمارتفون مجهز به سیستم عامل اندروید

البته منظور از ورود قدرتمندانه، وارد شدن هدفمند گوگل به این راه بود. اندروید شروعی بسیار قدرتمندانه نداشت، اما در ادامه توانست قسمت بیشتری از بازار اسمارتفون ها را نصیب خود کند. در سال ۲۰۰۵ گوگل، شرکت اندروید Android را که یک شرکت کوچک بود خرید. گوگل با شرکت اندروید با قدرت به عرضه و بهبود سیستم عامل مخصوص اسمارتفون های اندرویدی پرداخت. در ابتدای راه توسعه دهندگانی توسط گوگل استخدام شدند تا قابلیت های این سیستم عامل را با نوشتن نرم افزارهای مختلف افزایش دهند. نخستین تلفنی که با سیستم عامل اندروید معرفی شد T-Mobile G1 بود که در اکتبر ۲۰۰۸ معرفی شد. اما در سال ۲۰۱۰ گوگل خود وارد میدان شد و اسمارتفون Nexus One را برای رقابت با آیفون اپل وارد بازار کرد. از همان ابتدا نیز هر کدام از دو سیستم عامل Android و IOS مزیتی نسبت به یکدیگر داشتند. البته رقابت این دو سیستم عامل مشهور از سال ۲۰۰۸ شروع شد و تا به حال اندروید پیشرفت های شگفت انگیزی داشته است.

نکسوس وان اولین اسمارتفون اختصاصی گوگلنکسوس وان اولین اسمارتفون اختصاصی گوگل

گوگل در سال های اخیر مالکیت شرکت های بزرگی همچون موتورولا Motorola را نیز به نام خود در آورد تا از بخش تولید گوشی های هوشمند این شرکت برای تولید اسمارتفون های مختص خود استفاده کند. اما مدت زیادی طول نکشید که موتورولا را به کمپانی لنوو Lenovo واگذار کرد. گوگل تا به حال دستگاه های اندرویدی زیادی به بازار عرضه کرده است، اما بیشتر این اسمارتفون ها و تبلت های اندرویدی را با همکاری نام های آشنایی همچون الجی LG، ایسوس Asus، اچ تی سی HTC و سامسونگ Samsung تولید و به بازار عرضه کرده است. گوگل در سال های اخیر نیز همکاری های خوبی با شرکت هوآوی Huawei داشته است. محصولات اندرویدی گوگل از ابتدا با نام نکسوس Nexus به بازار عرضه شدند، اما در یکی دو سال اخیر گوگل اسمارتفون های خود را با نام پیکسل Pixel عرضه کرد.

گوگل پیکسل ایکس ال 2 جدیدترین اسمارتفون گوگلیگوگل پیکسل ایکس ال ۲ جدیدترین اسمارتفون گوگلی

مرورگر وب گوگل منتشر شد

لوگوی قدیمی (سمت چپ) و لوگوی جدید (سمت راست) مرورگر کروملوگوی قدیمی (سمت چپ) و لوگوی جدید (سمت راست) مرورگر کروم

کروم نام مرورگر گوگل است که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. امروزه کروم پر استفاده ترین و پر طرفدارترین مرورگر اینترنت در میان کاربران است. در حال حاضر نرم افزار این مرورگر گوگلی برای تلفن های هوشمند و تبلت ها نیز در دسترس است. از مهمترین ویژگی هایی که باعث شده امروزه این مرورگر به عنوان پرمخاطب ترین مرورگر باشد می توان به سرعت زیاد، سادگی و کارایی و میزان مصرف دیتای کم اشاره کرد. جالب است بدانید ایده ساخت مرورگر گوگلی توسط ساندار پیچای مطرح شد و مدیر عامل آن زمان گوگل، اریک اشمیت با این ایده مخالف بود. اما لری پیج از آن حمایت کرد. اکنون ساندار پیچای مدیر عامل گوگل است.

موتور جستجو، هسته اصلی شرکت گوگل

صفحه اصلی موتور جستجوی گوگلصفحه اصلی موتور جستجوی گوگل

با اینکه گوگل خدمات زیادی در اختیار کاربران اینترنت قرار داده و تقریبا در هر زمینه ای در دنیای تکنولوژی اثری از این شرکت می بینیم، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که هسته اصلی موفقیت این شرکت موتور جستجوی آن بوده و هست. جالب است بدانید که امروزه کلمه گوگل در فرهنگ لغت به عنوان یک فعل نیز استفاده می شود. معنای این فعل همان جستجو کردن است. گوگل کردن به معنای جستجو کردن، امروزه به عنوان یک فعل در مکالمات روزمره ما نیز استفاده می شود.

در سال ۲۰۱۱ طبق آمار مشخص شد که رقمی در حدود ۳ میلیارد جستجو در طول روز از طریق موتور جستجوی گوگل انجام می شود. طبق آمار رسمی که از گوگل در سال ۲۰۱۶ منتشر شد سالانه بیش از ۲ تریلیون جستجو از طریق موتور جستجوی این شرکت انجام می گیرد که تعداد حیرت انگیزی است. در ضمن احتمالا این تعداد بیشتر از آمار اعلام شده می باشد. این آمار به صورت مداوم در حال رشد می باشد و به تعداد آن افزوده می شود.

سیستم عامل کامپیوتر های شخصی و لپتاب ها

نمایی از سیستم عامل کرومنمایی از سیستم عامل کروم

در سال ۲۰۰۸ و در پی معرفی مرورگر کروم، گوگل سیستم عاملی به نام کروم را نیز برای کامپیوتر های شخصی و لپتاب ها منتشر کرد. این سیستم عامل نیز به مانند سیستم عامل اندروید که برای اسمارتفون ها منتشر شد یک سیستم عامل متن باز (Open Source) می باشد. کامپیوتر هایی که مجهز به این سیستم عامل می باشند کروم بوک Chromebook نام دارند. نخستین کروم بوک در سال ۲۰۱۱ عرضه شد. یکی از مزیت های سیستم عامل های کروم نسبت به سیستم عامل های دیگر در کامپیوتر های شخصی نیاز کمتر به سخت افزار های قدرتمند و در نتیجه قیمت مناسب این نوع کامپیوترهای شخصی و لپتاب ها است.

شبکه های اجتماعی و گوگل پلاس

شکست Google Buzzشکست Google Buzz

گوگل با این که در هر زمینه ای از دنیای وب و تکنولوژی دستی داشته است، اما در زمینه شبکه های اجتماعی کمی از قافله عقب ماند. گویا فیسبوک و توییتر بسیار زودتر توانسته بودند ارزش و پتانسیل شبکه های اجتماعی را دریابند و در این راه تلاش کنند. اولین تلاش گوگل در مورد شبکه های اجتماعی Google Buzz بود. این پروژه در سال ۲۰۱۰ شروع به کار کرد و در کمتر از دو سال با شکست مواجه شد و کارش به پایان رسید. این پروژه با مشکلات زیادی رو به رو بود که یکی از مهترین این مشکلات حریم خصوصی کاربران بود.

گوگل پلاس

بعد از این شکست، در سال ۲۰۱۱ گوگل پلاس Google+ به راه افتاد. گوگل پلاس توانست در عرض یک سال بیش از ۱۷۰ میلیون کاربر را به خود جلب کند. جالب است بدانید که ۵ سال طول کشید تا ۱۵۰ میلیون کاربر به فیسبوک جذب شوند. با این حال امروزه مقایسه تعداد کاربران فعال این دو شبکه اجتماعی دیدنی است. فیسبوک در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان دارد. علت اصلی پیروزی فیسبوک در این رقابت را می توان به مدت زمان فعالیت کاربران در این شبکه های اجتماعی مرتبط دانست. کاربران فیسبوک حدود ۶ الی ۷ ساعت در هر ماه در فیسبوک فعالیت داشتند در صورتی که این زمان برای کاربران گوگل پلاس تنها به ۳ الی ۴ دقیقه در ماه می رسید.

گوگل در راه پیشرفت هایی عظیم

گوگل اکنون زیر مجموعه هولدینگ آلفابت می باشد اما به طور مستقل فعالیت می کندگوگل اکنون زیر مجموعه هولدینگ آلفابت می باشد اما به طور مستقل فعالیت می کند

گوگل در سال ۲۰۱۵ در زیر مجموعه هولدینگ بزرگ آلفابت Alphabet قرار گرفت. در حال حاضر بخش هایی از گوگل شامل موتور جستجو، بخش تبلیغات، نرم افزارها، نقشه ها، سیستم عامل اندروید و همچنین سرویس یوتیوب همچنان تحت نظر شرکت گوگل قرار دارند و بخش هایی مانند بخش توسعه و تحقیقات تکنولوژی های آینده نگرانه، بخش محصولات خانگی شرکت Nest و آزمایشگاه تحقیقاتی گوگل ایکس Google X و چند بخش مهم دیگر از گوگل جدا شده و زیر نظر شرکت آلفابت قرار گرفته اند. لری پیج به عنوان مدیر عامل آلفابت انتخاب شده است و برین رئیس کل این مجموعه است. ساندار پیچای که در گوگل در پست های مهمی فعالیت کرده است، اکنون به عنوان مدیر عامل شرکت گوگل در حال فعالیت است و نقشه های پیشرفت این شرکت خلاق و بزرگ را راهبری می کند.

منبع: theguardian – britannica

این مطالب را نیز بخوانید

ممنون. ایمیل شما با موفقیت ثبت شد.

تی نی...
ما را در سایت تی نی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tni بازدید : 378 تاريخ : چهارشنبه 29 آذر 1396 ساعت: 3:57