۱۰ خواص انار : میوه ای بهشتی برای شب های طولانی زمستان

ساخت وبلاگ

در این مطلب می خوانید:

۱- مواد مغذی موجود در انار

مواد مغذی انار

انار شامل مواد مغذی باورنکردنی است. هر پیمانه انار (حدود ۱۷۴ گرم) شامل مواد مغذی زیر است:

  • ۷ گرم فیبر
  • ۳ گرم پروتئین
  • ۳۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن
  • ۳۶ درصد ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن
  • ۱۶ درصد اسید فولیک (Folate) مورد نیاز روزانه بدن
  • ۱۲ درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه بدن

انار همچنین بسیار شیرین است. هر پیمانه از آن شامل ۲۴ گرم قند و ۱۴۴ کالری است. با این وجود ترکیبات گیاهی این میوه ی خوشمزه به لحاظ پزشکی بسیار مورد توجه قرار می گیرد و بخشی است که قدرت نمایی واقعی آن را شاهد هستیم.

۲- ترکیبات گیاهی موجود در انار

ترکیبات گیاهی انار

وجود ۲ ترکیب گیاهی قدرتمند به لحاظ پزشکی در این میوه از دیگر خواص انار بشمار می رود. پونیکالاجین (Punicalagins) یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است که در دانه های انار و پوست آن یافت می شود. قدرت آنتی اکسیدان انار ۳ برابر بیشتر از چای سبز است. عصاره و پودر انار را بیشتر از پوست آن تهیه می کنند چراکه آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد.

شیوه‌ی صحیح دون کردن انار

پونیسیک اسید (Punicic Acid) یکی دیگر از ترکیبات گیاهی موجود در انار است. این ترکیب را بیشتر با نام روغن دانه ی انار می شناسیم. پونیسیک اسید عمده ترین اسید چرب موجود در دانه ی انار است. این ماده جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن محسوب می شود که اثرات زیستی قدرتمندی دارد.

۳- اثرات ضد التهابی انار

میوه های ضد التهاب

التهاب مزمن یکی از عوامل پیش رونده ی  بسیاری از بیماری های کشنده است. بیماری های قلبی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر و حتی چاقی جزو این موارد بشمار می روند. اثرات ضد التهابی یکی از خواص انار است که از ویژگی آنتی اکسیدان پونیکالاجین نشأت می گیرد.

مطالعات حاکی از آن است که انار توان کاهش فعالیت های التهاب‌زا را در دستگاه گوارش و طی بیماری های سرطان سینه و سرطان روده ی بزرگ دارد. یکی تحقیق بخصوص در بیماران دیابتی نشان می دهد که نوشیدن ۲۵۰ میلی لیتر عصاره ی انار به مدت ۱۲ هفته دو مورد از عوامل التهاب به نامهای «پروتئین واکنش سی» (C-reactive protein) و اینترلوکین ۶  (Interleukin 6) را به ترتیب به میزان ۳۲ درصد و ۳۰ درصد کاهش می دهد.

۴- خواص انار و سرطان پروستات

انار و سرطان پروستات

سرطان پروستات شایع ترین نوع سرطان بین آقایان است. مطالعات نشان می دهد که عصاره ی انار می تواند سرعت رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد و حتی به از بین بردن سلول ها نیز کمک کند.

پادتن ویژه پروستات (Prostate-specific antigen) یا PSA یک نشانگر خون برای سرطان پروستات است. مردانی که سطح PSA آنها در بازه ی زمانی کوتاهی ۲ برابر می شود احتمال مرگ آنها ناشی از سرطان پروستات وجود دارد. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف هر روز  ۲۳۷ میلی لیتر عصاره ی انار مدت زمان ۲ برابر شدن PSA را از ۱۵ ماه به ۵۴ ماه افزایش می دهد که رقم قابل ملاحظه ای است.

۵- خواص انار و سرطان سینه

انار و سرطان سینه

سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان در زنان است. مطالعات نشان می دهد که عصاره ی انار می تواند تولید مثل سلول های سرطان پستان را کاهش دهد و حتی برخی از آنها را نابود کند. با این وجود هنوز این مسأله در حد مطالعات آزمایشگاهی است و تحقیقات  و شواهد بیشتری برای صحت این مدعا لازم است.

۶- خواص انار و فشار خون

خواص انار و فشار خون

فشار خون بالا یکی از عمده ترین دلایل حمله قلبی و سکته مغزی است. طی تحقیقات به عمل آمده افراد با فشار خون بالا که به مدت ۲ هفته میزان ۱۵۰ میلی لیتر عصاره ی انار مصرف کرده اند کاهش قابل توجهی در فشار خون آنها مشاهده شده است.

تی نی...
ما را در سایت تی نی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tni بازدید : 210 تاريخ : چهارشنبه 29 آذر 1396 ساعت: 3:57